Skip to main content

Instructies
werken aan

CO2-Reductie

BUKO Infrasupport is sinds januari 2015 gecertificeerd voor ISO14001 en de CO2-Prestatieladder. ISO 14001 is een milieumanagementsysteem en de CO2-Prestatieladder stimuleert het reduceren van onze CO2-uitstoot. Duurzaamheid staat bij BUKO Infrasupport hoog in het vaandel. Om de CO2-uitstoot te meten en rapporteren wordt er bij BUKO Infrasupport gewerkt met scopes conform het handboek van de CO2-Prestatieladder. Op BUKO Infrasupport zijn zowel scope 1,2 als 3 van toepassing.

Scope 1

Dit betreft de uitstoot die veroorzaakt wordt door brandstoffen die wij zelf inkopen en verbruiken. Dit is bij BUKO Infrasupport voornamelijk aardgas, diesel en benzine.

Scope 2

Dit betreft de uitstoot die veroorzaakt wordt als gevolg van elektraverbruik van onze bedrijfspanden en het opladen van onze accu’s (voor bijvoorbeeld de elektrische heftrucks, aktie- en tekstwagens).

Scope 3

Dit betreft de uitstoot die veroorzaakt wordt in de gehele levenscyclus van onze producten die wij verhuren en verkopen. Dit zijn bij BUKO Infrasupport voornamelijk ingekochte goederen en diensten.

Onze CO2-voetafdruk is gebaseerd op de uitstoot binnen deze drie scopes. De voetafdruk geeft heel overzichtelijk weer waardoor onze CO2-uitstoot wordt veroorzaakt en wat de grootste veroorzakers zijn van deze uitstoot. Met behulp van de voetafdruk maken wij onze uitstoot half jaarlijks inzichtelijk.

Via onderstaande link kun je alle informatie terug vinden over hoe wij werken aan onze CO2-reductie.

Terug