Skip to main content

Samen werken aan
minder CO2-uitstoot

BUKO Infrasupport is sinds januari 2015 gecertificeerd voor ISO 14001 en de CO2-Prestatieladder. ISO 14001 is een milieumanagementsysteem en de CO2-Prestatieladder stimuleert het reduceren van onze CO2-uitstoot.
Duurzaamheid staat bij BUKO Infrasupport hoog in het vaandel. Om de CO2-uitstoot te meten en rapporteren wordt er bij BUKO Infrasupport gewerkt met scopes conform het handboek van de CO2-Prestatieladder. Op BUKO Infrasupport zijn zowel scope 1, 2 als 3 van toepassing.

Scope 1

Dit betreft de uitstoot die veroorzaakt wordt door brandstoffen die wij zelf inkopen en verbruiken. Dit is bij BUKO Infrasupport voornamelijk aardgas, diesel en benzine.

Scope 2

Dit betreft de uitstoot die veroorzaakt wordt als gevolg van elektriciteitsverbruik voor o.a. het verwarmen van onze bedrijfspanden en opladen van onze accu’s (voor bijvoorbeeld de elektrische heftrucks, aktie- en tekstwagens).

Scope 3

Dit betreft de uitstoot die wordt veroorzaakt in de gehele levenscyclus van onze producten die wij verhuren en verkopen. Dit is bij BUKO Infrasupport voornamelijk ingekochte goederen en diensten, woon-werkverkeer en bedrijfsafval.

Onze CO2-voetafdruk is gebaseerd op de uitstoot binnen deze drie scopes. De voetafdruk geeft heel overzichtelijk weer waardoor onze CO2-uitstoot wordt veroorzaakt en wat de grootste veroorzakers zijn van deze uitstoot. Met behulp van de voetafdruk maken wij onze uitstoot half jaarlijks inzichtelijk.

 

Rapportages

Meerdere malen per jaar geven we vanuit BUKO Infrasupport inzicht in ons CO2 verbruik. Alle rapportages zijn via deze pagina terug te vinden.

Direct contact?

Wij staan voor u klaar.

Wat vindje van ons?
Wat vind je van ons? Deel je ervaring!