Skip to main content

Melden

Veilig werken doen we samen

Om veilig te kunnen (blijven) werken, is het belangrijk dat we leren van gevaarlijke situaties. Dit doen we bij BUKO Infrasupport door het melden van incidenten en schades. Bovendien is er de mogelijkheid om verbetervoorstellen aan te dragen. Heb je een incident, schade of verbeterkans gesignaleerd? Meld dit via de formulieren onderaan deze pagina.

Incident

Een incident is een ongewenste, ongecontroleerde gebeurtenis die de normale voortgang van het werk verstoort en heeft geleid, had kunnen leiden of (nog) kan leiden tot nadelige of schadelijke gevolgen.

Vraag jezelf bijvoorbeeld eens af:

“Heb ik vandaag veilig gewerkt, of heb ik gewoon geluk gehad?”

Soorten incidenten

Binnen BUKO Infrasupport houden we de volgende verdeling aan als het gaat om incidenten:

Gevaarlijke situatie

Een situatie waarbij potentieel gevaar aanwezig is maar die niet heeft geleid tot een (bijna) ongeval.

Bijna ongeval

Een gebeurtenis waarbij de uitvoering van een noodveiligheidsmaatregel (bijvoorbeeld wegspringen) een ongeval heeft voorkomen.

Ongeval

Een ongeval of ook wel ongeluk, is een gebeurtenis waarbij lichamelijk letsel en/of schade aan milieu/materiaal optreedt.

Incidenten helemaal voorkomen is (nog) een illusie, maar samen proberen we hier natuurlijk wel alles aan te doen! Naast het melden van incidenten, is het daarom ook belangrijk om verbeterkansen en klachten te melden. Dit doen wij bij BUKO Infrasupport via het formulier “Melden | Verbetervoorstel”.

Schade

Een schade is een ontstane beschadiging aan ons eigen of extern materiaal/materieel. Naast het melden van een schade is het belangrijk dat je, bijvoorbeeld bij een aanrijding, ook altijd een Europees schadeformulier invult. Geen schadeformulier bij de hand? Geen zorgen! Hieronder vindt je een digitaal Europees schadeformulier.

Europees schadeformulier

Formulieren

Melden | INCIDENT

Meld hier een incident.

Melden | SCHADE

Meld hier een schade.

Melden | VERBETERVOORSTEL

Meld hier jouw verbetervoorstel.

Terug