Skip to main content

Op 29 maart 2023 was het weer tijd voor de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. Een dag die landelijk in het teken staat van veilig werken. Het doel van deze dag is om het bewustzijn rond veilig en gezond werken te vergroten en zo het aantal ongevallen in de sector terug te dringen. De Bewust Veilig-dag is een jaarlijks initiatief van brancheorganisaties Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. In 2016 organiseerden zij de eerste editie van deze dag, waar inmiddels jaarlijks honderden bedrijven aan deelnemen. En gezien veilig werken bij BUKO Infrasupport hoog in het vaandel staat deden wij ook weer mee!

Veilig en gezond werken is alle dagen van het jaar belangrijk. Op 29 maart hebben we dan ook niet anders gewerkt dan normaal. Maar tijdens de ‘Bewust Veilig’-dag stonden we binnen BUKO wel extra bij stil bij dit onderwerp. Wij vinden veiligheid namelijk het allerbelangrijkste. Dagelijks zorgen wij in heel Nederland voor de veiligheid van wegwerkers en weggebruikers. Maar ook zijn wij verantwoordelijk voor onze eigen veiligheid en die van onze collega’s. We willen immers dat iedereen aan het eind van de dag weer veilig naar huis gaat. Veiligheid is nooit een vanzelfsprekendheid. Dat beseffen we ons binnen BUKO maar al te goed. We zijn er trots op dat dit thema bij onze collega’s iedere dag weer de aandacht krijgt die het verdient. Maar ook gaan we dagelijks met elkaar in gesprek over hoe het nóg veiliger kan.

Op de Bewust Veilig-dag vierden wij veiligheid. Op al onze vestigingen hebben we slingers opgehangen en is er taart bezorgd. Veel collega’s zijn mee op pad geweest met onze vakmannen tijdens de zogeheten safetywalk. Een mooi moment om na te gaan hoe veilig er gewerkt wordt, of onze gedragsregels worden nageleefd en om nogmaals met elkaar te benadrukken hoe belangrijk wij veilig werken vinden. En ook intern opleiden is belangrijk. Zo zaten er weer een aantal collega’s in de boeken voor de BRL-opleiding. En om deze Bewust Veilig-dag op een leuke manier af te sluiten lag er bij thuiskomst voor elke collega een presentje op de deurmat. Bij ons geen helden op sokken. Onze collega’s zijn vanaf nu veiligheidshelden mét BUKO sokken!

Wat vindje van ons?
Wat vind je van ons? Deel je ervaring!