Skip to main content

Begin 2023 hebben wij een partnership gesloten met de Fietsersbond. Daarom mag BUKO Infrasupport zich vanaf nu Vriend van de Fietsersbond noemen. Maar wat houdt dit nu in? Om te beginnen behartigt de Fietsersbond de belangen van fietsers op plekken waar dat nodig is. Dat doen zij al meer dan veertig jaar, omdat ze geloven dat fietsen overal goed voor is: voor de bereikbaarheid van steden, voor het milieu, voor je plezier en voor een gezond leven. Daar kunnen we het bij BUKO niet anders dan mee eens zijn. In alle tijdelijke verkeersplannen die wij maken en uitvoeren hebben we rekening te houden met fietsers en de ruimte op de openbare weg die zij verdienen. Daarin zijn wij op zoek gegaan naar een partner die de doelgroep fietsers vertegenwoordigt, zodat we hen optimaal kunnen faciliteren.

Als vriend van de Fietsersbond richten we het samen zo in dat kwetsbare fietsers beschermd worden, het woon-werkverkeer met de fiets efficiënt verloopt, infra is afgestemd op het gebruik en fietsen een genot is en blijft. “De vrijwilligers van de Fietsersbond hebben ontzettend veel kennis van regionale fietsinfrastructuur. Deze kennis wordt door gemeentes en bedrijven erg op prijs gesteld en leidt regelmatig tot samenwerkingen. Zo ook met BUKO,” aldus Esther van Garderen, directeur Fietsersbond.

Martin van Beurden, Manager BUKO Bereikbaar vult daarop aan: “Voorafgaand aan een project als een fietsomleiding zullen we onze plannen aan een lokale afdeling van de Fietsersbond voorleggen. We vragen de vrijwilligers om feedback en laten de nieuwe routes proeffietsen. Ook laten we ze gebruik maken van een eye-trackingbril om te kijken of de geplaatste verkeersmaatregelen op de juiste plek staan. Zo komen we er niet pas achteraf achter dat we bepaalde dingen misschien niet goed hebben gedaan. De Fietsersbond is wat mij betreft dé vertegenwoordiger van fietsers in Nederland en het is de organisatie waar de meeste kennis is.”

 

BUKO Infrasupport is blij met dit partnership en kijkt uit naar de verdere samenwerking.
Wat vindje van ons?
Wat vind je van ons? Deel je ervaring!