Skip to main content

Wanneer er potentie in de markt is en je goed voorgesorteerd staat, dan is succesvol groeien mogelijk!

De redactie van GWW Magazine blikte eind 2022 terug met onze algemeen directeur Robert Emmerich op een succesvol jaar. Hieronder het interview dat ook terug te lezen is in het Grond/Weg/Waterbouw jaarboek.

BUKO Infrasupport, je komt ze werkelijk overal tegen. Het bedrijf is al meer dan 30 jaar dé specialist in tijdelijke verkeersmaatregelen en blijft maar groeien. Maar liefst 15% in het aantal collega’s afgelopen jaar. Hoe die succesvolle groei mogelijk is in tijden van enorme krapte op de arbeidsmarkt, vragen we aan Robert Emmerich: al ruim 12 jaar werkzaam bij BUKO Infrasupport waarvan de laatste twee jaar als algemeen directeur. Sinds dit jaar is hij ook verantwoordelijk voor BUKO Waakt, het jongste lid van de BUKO familie.

“We hebben echt de wind in de zeilen”, begint Emmerich. “We bevinden ons in een wereld waar veiligheid steeds belangrijker wordt. En in feite ‘verkopen’ wij veiligheid. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren strategische keuzes gemaakt door in te zetten op groeiambitie, met de focus op veiligheid, goed werkgeverschap en kwaliteit.”

Succesvol groeien

Emmerich heeft eind 2020 een managementteam samengesteld met allemaal mensen uit de eigen organisatie. Naast vier regiomanagers, de financieel manager en de operationeel directeur zijn ook de HR- en KAM-afdelingen vertegenwoordigd in het nieuwe MT. “Omdat onze medewerkers en hun het lanceren van werkplezier zó belangrijk zijn voor ons succes en ik vind dat ‘veiligheid’ iets moet zijn dat wij ademen en niet alleen iets dat wij verkopen”, legt Emmerich uit. Met dit ambitieuze team is er bewust ingespeeld op de krapte in de arbeidsmarkt door middel van een sterke marketingcampagne via o.a. social media. “Ook hebben we afgelopen zomer Van Hooft Verkeerstechniek overgenomen, waardoor we nu een eigen regiovestiging in Limburg hebben. En met de nieuwe regiovestiging in Friesland wordt de landelijke dekking verder versterkt.” De overname van InfraWatch uit Drachten maakt BUKO Waakt een top3-speler in de verhuur van beveiligingsoplossingen in Nederland. “Allemaal geweldige stappen waardoor een interessante schaalvergroting is ontstaan waarmee we onze klanten nóg meer kunnen bieden.”

Tweerichtingsverkeer

“Wij geloven dat het werken met betrokken vakmensen, een klant- en resultaatgerichte aanpak, kwalitatief goed materieel en een hoge veiligheidstandaard bepalend zijn voor ons succes. Dus hier sturen we op. Goed werkgeverschap staat daarbij hoog in het vaandel.” Emmerich is van mening dat het echt een kwestie is van tweerichtingsverkeer: “Ben jij goed voor je mensen, dan zijn zij goed voor jou.” Dat de strategische visie van het nieuwe en jonge managementteam op een goede wijze vertaald is naar een dagelijks beleid -maar ook gedrag- in de organisatie, waardoor de ambitieuze doelstellingen weer zijn behaald, maakt hem trots. “Ons succes is echt een teamprestatie, van ál onze medewerkers in de diverse verantwoordelijkheidsgebieden en vestigingen. Niet voor niets zeggen wij ‘wij zijn BUKO’.”

Veiligheid, duurzaamheid, digitalisering

“Dat niet alleen de slogan, maar ook thema’s als veiligheid en duurzaamheid geen loze kreten zijn maar echt een lifestyle, blijkt wel uit het feit dat ze niet meer weg te denken zijn van onze agenda. We hebben echt oog voor de veranderende wereld om ons heen. Daarin speelt ook digitalisering een belangrijke rol. Vanuit onze nieuwe afdeling BUKO Bereikbaar richten we ons op gedragsverandering en smart mobility bij tijdelijke verkeersituaties. En zo blijven we meebewegen met de markt”, zegt Emmerich tot slot. Het is wel duidelijk dat de groeiambitie van BUKO ook in 2023 onverminderd doorgezet wordt.

Wat vindje van ons?
Wat vind je van ons? Deel je ervaring!